header curve

Herstelnetwerk van Teledesk Group zet in op kwaliteitsbewaking

Patrick Covemaeker, netwerkbeheerder bij Teledesk Group, vertelt over de troeven van het herstelnetwerk van de groep, alsook over de voordelen ervan voor de makelaar en de eindklant. De absolute prioriteit van ons netwerk: een kwalitatieve service bieden aan klanten en makelaars.

“Ons herstelnetwerk is goed voor om en bij 12.000 herstellingen per jaar. We mogen gerust zeggen dat we een performant netwerk hebben: we staan garant voor kwalitatieve herstellingen, een aangename klantenbeleving en transparante en duidelijke informatie voor de klant vooraleer we tot de herstelling overgaan.”

Intensieve monitoring

De sleutel tot de kwalitatieve service door ons herstelnetwerk is een intensieve begeleiding en opvolging. ‛We bezoeken alle herstellers in ons netwerk regelmatig om de vinger aan de pols te houden over wat er bij hen leeft. Verder houden we de performantie van elke hersteller nauwgezet bij. Samen met de hersteller gaan we ook na hoe we medewerkers zo optimaal mogelijk kunnen inzetten, hoe en wanneer we smart repair kunnen toepassen, de stock en flow aan onderdelen zo goed mogelijk kunnen organiseren … En uiteraard bewaken we de rendabiliteit. Zo worden mogelijkheden om kosten te verlagen zeker overwogen, maar nooit als dit ten koste gaat van de kwaliteit die we leveren. Die staat altijd voorop!’

Ook klachten worden van nabij gemonitord. ‛Als er klachten binnenkomen over een expertise of herstelling, dan besteden we daar steeds de nodige aandacht aan. Het cliché wil dat een klacht een leermoment is, maar dat klopt wel degelijk. Soms volgt een klacht louter en alleen uit wat onbegrip van de klant, en dan volstaat het doorgaans om hem wat extra uitleg te geven. In andere gevallen is de klacht wel degelijk gegrond en dan bekijken we samen met de hersteller hoe we de klant zo snel mogelijk kunnen helpen en natuurlijk ook hoe we gelijkaardige situaties in de toekomst kunnen vermijden. Zo weinig mogelijk klachten krijgen, is een continue doelstelling.’

Uitdagingen

Herstelbedrijven hebben vandaag met verschillende uitdagingen af te rekenen, aldus Patrick Covemaeker. ‛Je kan de auto’s van 2024 niet vergelijken met die van twintig tot dertig jaar geleden. Herstellers werken tegenwoordig aan hoogtechnologische wagens, voorzien van tal van veiligheidssnufjes en elektronica. Dit maakt dat er stelselmatig opleidingen nodig zijn, zodat iedereen mee is met de laatste trends en evoluties. Ook merken we dat het niet evident is om geschikte medewerkers te vinden, al is dat natuurlijk niet enkel voor de autoherstellers een probleem. Ten slotte is het voor herstellers geen sinecure om de kosten onder controle te houden, bijvoorbeeld door de extra opleidingsvereisten.’

Voordelen voor de makelaar

Als makelaars klanten voor een herstelling naar het netwerk van Teledesk Group doorverwijzen, levert dit hen een aantal voordelen op:

  • Ze ontvangen een forfaitaire vergoeding per doorgestuurd schadedossier.
  • Ze kunnen er zeker van zijn dat hun klanten door een gespecialiseerde hersteller geholpen worden, en dat binnen een kort tijdsbestek.
  • We polsen steeds naar de tevredenheid van onze klanten na de herstelling. Dat engagement straalt ook positief af op het imago van de makelaar.

Makelaars kunnen daarnaast een deel van hun schadebeheer aan Teledesk Group uitbesteden.

Voordelen voor de eindklant

Naast een kwalitatieve herstelling kan ook de klant rekenen op enkele extra voordelen:

  • Een gratis vervangwagen
  • Levenslange garantie op de herstelling
  • Pick-up & delivery
  • Controle van ruitenwisservloeistof en oliepeil
  • Reiniging na de herstelling

Deel dit met je kennissen

facebook linkedin