header curve

Even voorstellen: Modeste Olarewadjou Biokou, Finance manager bij Teledesk Group

In 2007 zette Modeste (48) zijn eerste stappen binnen Teledesk Group. Vandaag is hij Finance manager binnen onze groep. Logisch, als je weet dat Modeste gepassioneerd is door cijfers en de inzichten die hij daaruit kan distilleren. We stellen hem dan ook graag aan jou voor.

Interesse in financiën en bedrijfdeconomie

“Ik ben geboren in Benin, een naar Afrikaanse normen klein land, met als buurlanden Togo, Nigeria en Burkina Faso. Mijn geboorteplaats is Pobe, niet ver van de oostelijke grens van het land. Studeren deed ik in Cotonou, de economische hoofdstad van Benin. Ik koos voor de richting Finance aan het Institut National d’Economie, want cijfers waren altijd al mijn ding geweest. Maar mijn ambities reikten verder dan Benin. Zo besloot ik om in 2000, op 24-jarige leeftijd, naar Europa te trekken om me verder te verdiepen in financiën en bedrijfseconomie. Daartoe kwam ik aan de universiteit van Rijsel terecht, in de richting Finance & Bank. Toen ik kort daarna mijn vrouw leerde kennen, verhuisde ik naar België, waar zij al woonde.”

Na zijn studies solliciteerde Modeste bij Teledesk Group. Hij overtuigde het management van zijn kwaliteiten en ging er aan de slag op de afdeling Assistance. Later beheerde hij ook schadedossiers, zodat Modeste verschillende afdelingen van binnenuit ontdekte.

“Ik ken de operationele activiteiten binnen ons bedrijf inderdaad erg goed, aangezien ik zelf verschillende diensten doorlopen heb. Zo leerde ik ook de verzekeringsbranche kennen, de specificiteit van het makelaarsberoep, de producten van verzekeraars … en behaalde ik alle nodige FSMA-attesten. In 2010 kreeg ik de vraag of ik wilde instaan voor het finance management. Aan iemand die dol is op cijfers, moet je zo’n vraag geen tweemaal stellen. Ik was meteen verkocht. En vandaag nog altijd zou ik niet meer willen ruilen. Dit is wat ik echt graag doe.”

Steentje bijdragen

Over de vraag wat Modeste dan zo leuk vindt aan zijn job, hoeft hij niet lang na te denken. “Ik heb de kans gekregen om mee te helpen aan de transformatie van ons bedrijf na de periode binnen Innovation Group. Precies omdat ik Teledesk Group door en door kende, heb ik daaraan zeker mijn steentje kunnen bijdragen. We beschikken vandaag over een heel sterk team, waarvan ik gewoon blij ben om er deel van uit te maken. Verder hebben we de voorbije jaren een mooie evolutie gemaakt. We krijgen met zijn allen ook veel vertrouwen van Geert, wat het plezant maakt om bij Teledesk Group te werken. En ten slotte is het mijn passie om cijfers te analyseren en ze te interpreteren om tot concrete adviezen te komen. Dat elke dag opnieuw mogen doen, vind ik geweldig.”

Bucketlist

Wat mogen we Modeste de komende jaren nog toewensen? “Elk jaar ga ik één keer terug naar Benin. Eerlijk, ik hoop dat de komende jaren wat vaker te kunnen doen. Het is fantastisch om terug te keren naar mijn geboortestreek en naar mijn twee zussen die daar nog wonen. Maar ik vind reizen tout court erg boeiend: niet enkel naar Benin, maar ook elders. Nog wat meer van de wereld ontdekken, staat dus zeker op mijn bucket list. En misschien kan ik op termijn wel wat deuren openen voor Teledesk Group in Benin of in andere Afrikaanse landen. Er zijn daar immers tal van samenwerkingsmogelijkheden op het Afrikaanse continent te vinden.”

Deel dit met je kennissen

facebook linkedin