De komende maanden trekken weer heel wat Belgen naar het buitenland voor vakantie. Ongetwijfeld ben jij als verzekeringsmakelaar het eerste aanspreekpunt van klanten die met pech af te rekenen krijgen. Daarom geven we je hierbij een lijstje met 8 gouden tips dat je makkelijk met je klanten kunt delen.
De komende maanden trekken weer heel wat Belgen naar het buitenland voor vakantie. Of het nu gaat om een luilekkervakantie met de klemtoon op zon en strand, een roadtrip of een avontuurlijke tocht in exotische oorden: Murphy kan altijd en overal toeslaan. Ongetwijfeld ben jij als verzekeringsmakelaar het eerste aanspreekpunt van klanten die met pech af te rekenen krijgen. Daarom geven we je hierbij een lijstje met 8 gouden tips dat je makkelijk met je klanten kunt delen.
Vooraleer je vertrekt, check je best je verzekeringen. Enkele belangrijke vragen:
Maak kopieën van je identiteitskaart, paspoort, rijbewijs en verzekeringsbewijs van je auto (als je met de auto reist). Doe dit zowel op papier als op je smartphone.
Het is essentieel om belangrijke contactgegevens bij de hand te hebben als je op vakantie vertrekt. Schrijf zeker de telefoonnummers op van:
Ga je op vakantie binnen de Europese Unie of in Noorwegen, IJsland, Zwitserland of Liechtenstein? Dan vraag je best een Europese ziekteverzekeringskaart aan bij je ziekenfonds. Met deze kaart heb je toegang tot onvoorziene medische zorg onder dezelfde voorwaarden als inwoners van het land waar je verblijft.
Heb je af te rekenen met pech, ziekte of een ongeval? Bel dan meteen je makelaar!
Bij schade, diefstal of verlies van je bezittingen doe je best meteen aangifte bij de lokale politie. Zorg ervoor dat je een kopie van het proces-verbaal ontvangt, want dit is essentieel voor de verdere administratieve afhandeling. Neem daarna contact op met je makelaar om te zien welke stappen je verder nog moet zetten.
Ben je in het buitenland en moet je opgenomen worden in het ziekenhuis? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je makelaar om hem op de hoogte te stellen van je situatie. Als je het ziekenhuis opnieuw mag verlaten, betaal dan de factuur en neem zeker die factuur mee naar huis. Bewaar dit document goed, zodat je ze later kan doorsturen naar je makelaar of verzekeraar voor een terugbetaling van de gemaakte kosten. Heeft je hospitalisatieverzekering een derdebetalersregeling, dan wordt de factuur rechtstreeks betaald door de verzekeraar.
Als je extreme sporten beoefent, zoals duiken of raften, onthoud dan dat die mogelijk niet gedekt in een persoonlijke ongevallenverzekering of een verzekering Gewaarborgd inkomen (voor zelfstandigen). Neem contact op met je makelaar om dit vooraf uit te klaren.